-

Άραγε είμαι Χριστιανός;

Τι σημαίνει να είναι κανείς χριστιανός; Χριστιανός είναι εκείνος που δέχτηκε το Χριστό ως προσωπικό του Σωτήρα και Τον έκανε Κύριο της ζωής του.

Μας λέει η Βίβλος: "Σε όσους τον δέχτηκαν (το Χριστό), σ΄ αυτούς έδωσε το προνόμιο να γίνουν τέκνα του Θεού, σ΄ αυτούς που πιστεύουν στ΄ όνομα του" (Ιωάννης 1:12). Αυτό σημαίνει συνειδητός χριστιανός.

Ποια είναι τα συστατικά του συνειδητού χριστιανού και ποιος είναι ο ρόλος του στον κόσμο; Ο Χριστός λέγει ότι ο Χριστιανός είναι : Φως και Αλάτι. Εσείς οι πραγματικοί χριστιανοί, μας λέει, είστε σαν μια πόλη χτισμένη πάνω στο βουνό. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Το λυχνάρι ένα σκοπό έχει: Να λάμπει. Δεν το κρύβουμε. Θα μας θεωρούσαν τρελούς αν το κάναμε. Όμως κάτι τέτοιο κάνουμε στον πνευματικό κόσμο.

Εμείς που λεγόμαστε χριστιανοί, πρέπει να είμαστε το φως του Χριστού στον κόσμο. Κι όμως κρυβόμαστε. Έτσι καταργούμε το σκοπό για το οποίο υπάρχουμε. Γι΄ αυτό αφθονεί το σκοτάδι στον κόσμο. Γινήκαμε λυχνάρια χωρίς φως, αλάτι χωρίς γεύση. Κι όμως το αλάτι είναι χρήσιμο μόνο για τη νοστημιά που δίνει στα φαγητά και το λυχνάρι για το φως του. Αν δε νοστιμεύουν και δε φωτίζουν γιατί να υπάρχουν; Είναι σκουπίδια για πέταμα. Σκουπίδια καταντούν και πολλοί χριστιανοί, είναι άχρηστοι.

Ο Χριστός δε θα΄ χανε τίποτε. Απεναντίας θα κέρδιζε, γιατί ο κόσμος δε θα σχημάτιζε λαθεμένη εντύπωση για το Χριστιανισμό. Τι κάνουμε τα λουλούδια όταν μαραθούν; Τα πετάμε. Υπάρχουν για να στολίζουν και να ευωδιάζουν.

Βάλε το χέρι σου στην καρδιά σου και ρώτησε τον εαυτό σου: "Είμαι άραγε στολίδι Χριστού; Αναδίδω την ευωδία Του στους γύρω μου;" Ο κάλπικος χριστιανός, είναι αξιολύπητος. Ούτε στον κόσμο ανήκει ούτε στο Χριστό. Είναι μετέωρος. Ένας ζωγράφος θέλησε να ζωγραφίσει τη χριστιανική υποκρισία. Ζωγράφισε έναν πίνακα. Όταν τον έβλεπες από απόσταση, παρουσίαζε έναν άγιο με ιερατική στολή. Μπροστά του φαινόταν να έχει ένα ανοιχτό βιβλίο που το διάβαζε. Τα χέρια του τα έβλεπες σε στάση προσευχής. Πλησιάζοντας όμως τον πίνακα έβλεπες κάτι διαφορετικό. Ένα μεθύστακα με μια μεγάλη φιάλη μπροστά του γεμάτη κρασί. Από μακριά φαινόταν άγιος, από κοντά μπεκρής. Τι να τους κάνεις τέτοιους χριστιανούς; Κακό προξενούν και όχι καλό. Η ειλικρίνεια είναι το γνώρισμα του χριστιανού. Αν του λείπει είναι υποκριτής. Είναι επιζήμιος για το Χριστιανισμό.

Σκοτάδι προκαλεί στον κόσμο και όχι φως. Πικράδα δίνει και όχι νοστιμιά. Τι είδους χριστιανός είσαι εσύ; Αν δεν είσαι φως, τότε είσαι σκοτάδι. Αν δεν δίνεις γεύση, δίνεις πικράδα. Είναι λοιπόν ανάγκη να μετανοήσεις. Να ζητήσεις συγχώρεση από το Χριστό και να λάβεις πραγματική σωτηρία. Θα το κατορθώσεις αυτό με τη μελέτη της Αγίας γραφής. Προμηθεύσου την Βίβλο και άρχισε να την μελετάς κάθε μέρα.

Αυτή θα σε οδηγήσει στην αλήθεια και στη σωτηρία. Θα βρεις στήριγμα ψυχής και καθημερινή πνευματική τροφή.

Αφήστε ένα σχόλιοΕπισκευτείτε μας!

Αισθανθείτε άνετα να το κάνετε. Θα είναι μεγάλη μας χαρά.

Ηλιουπόλεως 12-14
Νέα Ιωνία, 142 31

πως θα έρθετε

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη