-

ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΙ

Δύο Άγγελοι που ταξίδευαν, σταμάτησαν να περάσουν τη νύκτα στο σπίτι μίας ευκατάστατης οικογένειας.

Οι άνθρωποι όμως ήταν αγενείς και αρνήθηκαν να αφήσουν τους Αγγέλους να μείνουν στο δωμάτιο φιλοξενουμένων. Αντίθετα μάλιστα τους είπαν να κοιμηθούν στο κρύο υπόγειο του σπιτιού.

Καθώς έπεφταν να κοιμηθούν πάνω στο σκληρό δάπεδο, ο μεγαλύτερος Άγγελος είδε μια τρύπα στον τοίχο και την επισκεύασε. Όταν ο νεώτερος Άγγελος τον ρώτησε γιατί το έκανε, ο μεγαλύτερος Άγγελος απάντησε... "Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν."

Το επόμενο βράδυ οι Άγγελοι διανυκτέρευσαν στο σπίτι ενός πολύ φτωχού, αλλά πολύ φιλόξενου αγρότη και τη σύζυγό του. Αφού μοιράστηκαν μαζί τους το λιγοστό φαγητό που είχαν, το ζευγάρι άφησε τους Αγγέλους να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους, ώστε να κάνουν ένα άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

Το επόμενο πρωί που ξύπνησαν, οι Άγγελοι βρήκαν τον αγρότη και τη σύζυγό του να κλαίνε. Η μοναδική αγελάδα που είχαν, της οποίας το γάλα ήταν το μόνο έσοδο, ήταν νεκρή. Ο νεώτερος Άγγελος οργισμένος ρώτησε τον μεγαλύτερο, "Πώς επέτρεψες να συμβεί κάτι τέτοιο; Ο πρώτος άνθρωπος είχε τα πάντα και όμως εσύ τον βοήθησες. Η δεύτερη οικογένεια είχε ελάχιστα, αλλά ήταν πρόθυμη να μοιραστεί τα πάντα μαζί μας και όμως επέτρεψες να πεθάνει η αγελάδα τους". "Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν" του απάντησε ο μεγαλύτερος Άγγελος. "Όταν ήμασταν σε εκέινο το κρύο υπόγειο, είδα ότι μέσα στην τρύπα υπήρχε κρυμμένο χρυσάφι. Επειδή ο ιδιοκτήτης ήταν τόσο αχόρταγος και εντελώς απρόθυμος να μοιραστεί την περιουσία του, σφράγισα τον τοίχο ώστε να μη μπορέσει να βρει τον κρυμμένο θησαυρό". "Χθες που κοιμηθήκαμε στο κρεβάτι αυτών των καλόκαρδων ανθρώπων, ήρθε ο Άγγελος του Θανάτου να πάρει τη σύζυγο και εγώ στη θέση της έδωσα την αγελάδα. Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι όπως δείχνουν". Μερικές φορές έτσι ακριβώς συμβαίνει και στη δική μας ζωή, όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε ή όπως θα θέλαμε.

Εάν έχουμε όμως πίστη και εμπιστευόμαστε το Θεό, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που συμβαίνει γίνεται για το καλό μας. Τις περισσότερες φορές το καταλαβαίνουμε πολύ αργότερα γιατί στην αρχή όλα δείχνουν το αντίθετο. Ας αναλογιστούμε τα εξής: Μήπως δεν μπορείς απόψε να κοιμηθείς; Θυμήσου ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ούτε καν κρεβάτι για να ξαπλώσουν. Μήπως έχεις νευριάσει γιατί έχεις κολλήσει στην κίνηση; Μην απελπίζεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι σ΄ αυτό τον κόσμο για τους οποίους η οδήγηση είναι ένα ανήκουστο προνόμιο.

Μήπως είχες μια άσχημη μέρα στη δουλειά;

Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καν δουλειά.

Μήπως στεναχωριέσαι γιατί δεν κερδίζεις όσα χρήματα αξίζεις στη δουλειά σου;

Σκέψου ότι σε κάποιες χώρες υπάρχουν άνθρωποι που είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν δώδεκα ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, για να κερδίσουν μόλις 15 ΕΥΡΩ το μήνα και με αυτά τα χρήματα πρέπει να τραφεί ολόκληρη η οικογένεια.

Μήπως κάποια σχέση σου δεν πηγαίνει καλά;

Σκέψου ότι κάποιοι άνθρωποι ποτέ δεν έχουν γνωρίσει τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Μήπως το αυτοκίνητό σου χάλασε στο μέσο του πουθενά και δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει;

Σκέψου τον παραπληγικό που θα ήθελε πάρα πολύ να είχε την ευκαιρία να περπατήσει.

Μήπως παρατήρησες μια γκρίζα τρίχα στα μαλλιά σου;

Σκέψου τον άρρωστο που έχει καρκίνο και κάνει χημειοθεραπεία με αποτέλεσμα να έχει χάσει όλα του τα μαλλιά.

Μήπως είσαι σε μια κατάσταση όπου αναρωτιέσαι ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου;

Σκέψου ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τόσο πολύ, ώστε να έχουν τον ίδιο προβληματισμό με σένα. Μήπως είσαι θύμα της άδικης πικρίας ή και αδιαφορίας κάποιου ανθρώπου; Να θυμάσαι ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν και χειρότερα και μάλιστα ότι θα μπορούσες εσύ να είσαι στη θέση του!!!

Αφήστε ένα σχόλιοΕπισκευτείτε μας!

Αισθανθείτε άνετα να το κάνετε. Θα είναι μεγάλη μας χαρά.

Ηλιουπόλεως 12-14
Νέα Ιωνία, 142 31

πως θα έρθετε

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη