-

Η ΣΩΣΤΗ ΕΚΛΟΓΗ

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2007 πραγματοποιήθηκαν όπως όλοι γνωρίζετε, οι βουλευτικές εκλογές. Λόγω της μεγάλης καταστροφής των πυρκαγιών, το προεκλογικό τοπίο ήταν διαφορετικό από κάθε άλλη φορά. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση και το πνεύμα που επικρατεί στην Ελλάδα και στους Έλληνες τις ημέρες του προεκλογικού αγώνα.

Η προεκλογική περίοδος κρατά έναν μήνα. Τις ημέρες του προεκλογικού αγώνα όλοι οι πολιτικοί με πρώτους τους αρχηγούς των κομμάτων οργώνουν την Ελλάδα. Κάθε μέρα είναι και σε ένα διαφορετικό μέρος, κάθε μέρα είναι και σε μια διαφορετική πόλη ακόμα κα σε μικρά χωριά. Σε κάθε μέρος που οι πολιτικοί αρχηγοί πάνε, λαός τους ακολουθεί που τους χειροκροτά, τους ζωτοκραυγάζει και συνθήματα όπως «φίλε προχώρα σε θέλει όλη η χώρα» αντιλαλούν απ’ άκρη σ΄ άκρη.

Σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό τα κόμματα, ανοίγουν γραφεία τα οποία ονομάζουν εκλογικά κέντρα. Όποιος θέλει να ενημερωθεί για τις θέσεις και τις προτάσεις ενός κόμματος μπορεί να πάει σε αυτά τα προεκλογικά κέντρα, στα οποία υπάρχει το κατάλληλα ενημερωμένο προσωπικό, που θα τους βοηθήσει και θα τους παρέχει τις σωστές πληροφορίες και έντυπο υλικό.

Τα βράδια στις μεγάλες πόλεις γίνονται συγκεντρώσεις όπου ο πολιτικός αρχηγός παρουσιάζει το πρόγραμμά του και κατηγορεί τον αντίπαλο του.  Ο λαός -το εκλογικό σώμα- συγκεντρώνεται από όλες τις γύρω περιοχές και όσος περισσότερος είναι ο κόσμος που θα μαζευτεί, τόσο μεγαλύτερη είναι η βεβαιότητα ότι αυτός θα είναι ο νικητής των εκλογών. Η προεκλογική περίοδο τελειώνει με τις μεγάλες πολιτικές ομιλίες-συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Το μέγεθός τους είναι τέτοιο που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα. Το τελικό νούμερο: ένα, ενάμιση ίσως και δύο εκατομμύρια κόσμου υψώνουν τον πολιτικό τους αρχηγό και μαζί με αυτόν υψώνουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο, το αύριο της Ελλάδας, της οικογένειας τους, των παιδιών τους.

Όλοι ελπίζουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και η ελπίδα αυτή γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης των πολιτικών.

Κατά τις ημέρες της προεκλογικής περιόδου οι πολιτικοί αρχηγοί και όλα τα στελέχη των κομμάτων παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους. Παρουσιάζουν, δηλαδή, όλα αυτά που θα κάνουν για να πάει μπροστά ο τόπος, όλα αυτά που θα πετύχουν με τις αποφάσεις τους, τις παροχές που θα δώσουν στον λαό σε χρήμα (συντάξεις, αυξήσεις) και σε αγαθά (Νοσοκομεία, Σχολεία) και εκατοντάδες άλλες υποσχέσεις που θα πραγματοποιήσουν όταν αυτοί αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας. Το πρόγραμμά τους αυτό το ονομάζουν «Συμβόλαιο με τον ΛΑΟ».

Όλες αυτές τις μέρες στόχο τους έχουν να τραβήξουν με το μέρος τους όσο γίνεται περισσότερο λαό από το εκλογικό σώμα. Αυτό που προσπαθούν όμως περισσότερο είναι να επηρεάσουν έναν σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνει. Είναι οι αναποφάσιστοι, είναι όλοι αυτοί που μετακινούνται από δω κι από κει και καθορίζουν στο τέλος το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μια μέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση σταματούν όλα. Απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις, απαγορεύονται οι πολιτικές συγκεντρώσεις και ομιλίες και όλοι αφήνουν τον κριτή λαό στην ησυχία του έτσι ώστε να μπορέσει να αποφασίσει που θέλει να ρίξει την ψήφο του.

Την Κυριακή, το πρωί με την ανατολή του ηλίου οι κάλπες ανοίγουν για να υποδεχθούν όλους τους ψηφοφόρους. Στην Ελλάδα η ψήφος είναι υποχρεωτική. Όταν κάποιος είναι κάτω των 18 ετών δεν έχει δικαίωμα ψήφου και νομίζω ότι όταν κάποιος είναι πάνω από 75 χρονών, δεν είναι υποχρεωμένος να πάει να ψηφίσει.

Κάθε ψηφοφόρος πρέπει να διαλέξει ένα ψηφοδέλτιο που επάνω του είναι τυπωμένο το σύμβολο του κόμματος και τα ονόματα των στελεχών του και να το ρίξει μέσα στην κάλπη.

Το απόγευμα με την δύση του ήλιου οι κάλπες κλείνουν για να αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Ύστερα από λίγες ώρες περίπου στις 10:30 όλοι γνωρίζουν τα αποτελέσματα.

Το βράδυ της Κυριακής, κάποιοι γελούν, χορεύουν, τραγουδούν και βγαίνουν στους δρόμους για να γιορτάσουν την μεγάλη νίκη του κόμματός τους. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι είναι λυπημένοι για την ήττα του δικού τους κόμματος.

Εκλογές, εκλογικός αγώνας, εκλογική περίοδος, εκλογικά κέντρα, εκλογικό σώμα, αναποφάσιστοι, εκλογικές συγκεντρώσεις, συμβόλαιο με τον Λαό, εκλογική νίκη, εκλογικό αποτέλεσμα, κόμματα, πολιτικοί, οπαδοί-ψηφοφόροι, κάλπες είναι οι λέξεις που συνεχώς ακούμε και λέμε αυτές τις μέρες και στην συνέχεια ξεχνάμε για 4 περίπου χρόνια.

v

Ας προχωρήσουμε όμως στην ουσία. Αρχικά, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην με παρεξηγήσετε για τους συσχετισμούς που θα κάνω. Δεν έχω σκοπό να μειώσω τα άγια και τα μαργαριτάρια, αλλά μέσα από την σύγχρονη πραγματικότητα να παρουσιάσω το λυτρωτικό και σωτήριο συμβόλαιο του Αρχηγού μου, με τον λαό.

Πριν 2000 περίπου χρόνια ένας απλός χωρικός, ένα αγνό παιδί, ένα παιδί του λαού -όπως λέμε- ο Ιησούς, ξεκίνησε μια επανάσταση. Μια επανάσταση που ξεκίνησε τότε αλλά ακόμη και σήμερα δεν έχει σταματήσει. Μια επανάσταση εναντίον του δυνάστη των λαών. Μια επανάσταση στην οποία το πρώτο αίμα που χύθηκε, ο πρώτος θάνατος, το πρώτο νεκρό σώμα που έπεσε ήταν αυτό του ίδιου του αρχηγού της επανάστασης.

& «Επειδή, παιδί γεννήθηκε σε μας, γιος δόθηκε σε μας. Και η εξουσία θα είναι επάνω στον ώμο του. Και το όνομά του θα αποκληθεί: Θαυμαστός, Σύμβουλος, Ισχυρός Θεός, Πατέρας του Μέλλοντα Αιώνα, Άρχοντας Ειρήνης. Στην αύξηση της εξουσίας του και της ειρήνης δεν θα υπάρχει τέλος, επάνω στον θρόνο του Δαβίδ, κι επάνω στη βασιλεία του, για να τη διατάξει, και να τη στερεώσει, με κρίση και δικαιοσύνη, από τώρα και μέχρι τον αιώνα.» (Ησαΐας 9:6-7)

Με αυτό το αίμα, με αυτόν τον θάνατο ένα νέο κόμμα ιδρύθηκε στην γη. Το κόμμα της απελευθέρωσης από την δυναστεία της αμαρτίας και του θανάτου. Με το ίδιο του το αίμα ο ιδρυτής του νέου κόμματος σφράγισε το συμβόλαιο με τον λαό.

& «Θα καταπιεί τον θάνατο με νίκη. Και ο Κύριος ο Θεός θα σφουγγίσει τα δάκρυα από όλα τα πρόσωπα και θα εξαλείψει το όνειδος αυτού του λαού από ολόκληρη τη γη. Επειδή, ο Κύριος μίλησε.“ (Ησαΐας 25:8 )

& «Θα τους ελευθερώσω από το χέρι του Άδη. Θα τους σώσω από τον θάνατο. Θάνατε, που είναι ο όλεθρός σου; Άδη, που είναι η φθορά σου;» (Ωσηέ 13:14 )

Κανένα άλλο κόμμα στο συμβόλαιό του με τον λαό δεν υποσχέθηκε κάτι τόσο δυνατό, κάτι τόσο συγκλονιστικό. Νίκη κατά του Θανάτου. ΔΕΝ υποσχέθηκε μερικά EURO παραπάνω στον μισθό σου ή στην σύνταξη σου. ΔΕΝ υποσχέθηκε δωρεάν φάρμακα για να παρατείνει την ζωή σου μερικές μέρες, μερικούς μήνες ή μερικά χρόνια παραπάνω. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ το φάρμακο που θα σου δώσει ζωή για πάντα και αυτή άπλετη.

Ο αντίπαλός Του, ο Διάβολος, νόμιζε ότι αν τον σκοτώσει θα κερδίσει μια για πάντα, αλλά, δεν κατάλαβε ότι ο σταυρικός Του θάνατος και η Ανάσταση Του ύστερα από 3 μόλις μέρες ήταν η αρχή χωρίς τέλος για τον λαό του Ιησού και η αρχή του τέλους για τον λαό του Διαβόλου.

ðΕίναι ο μόνος αρχηγός που δεν δημιούργησε ένα κόμμα αλλά ένα σώμα.

ðΕίναι ο μόνος αρχηγός που δεν θέλει οπαδούς αλλά μαθητές.

ðΕίναι το μόνο σώμα που 2000 χρόνια είναι ζωντανό, γιατί έχει κεφαλή του την ίδια την ζωή.

& «Κι αυτός είναι η κεφαλή του σώματος, της εκκλησίας. Ο οποίος είναι αρχή, πρωτότοκος από τους νεκρούς, για να γίνει αυτός πρωτεύων σε όλα. Επειδή, ο Πατέρας ευδόκησε μέσα σ’ αυτόν να κατοικήσει ολόκληρο το πλήρωμα, και διαμέσου αυτού, να συμφιλιώσει τα πάντα με τον εαυτό του, αφού ειρηνοποίησε διαμέσου του αίματος του σταυρού, διαμέσου αυτού, είτε αυτά που είναι επάνω στη γη είτε αυτά που είναι μέσα στους ουρανούς.» (Κολοσσαείς:1:18)

&  «Επειδή, έπρεπε σ’ αυτόν, για τον οποίο υπάρχουν τα πάντα, και διαμέσου του οποίου έγιναν τα πάντα, φέρνοντας στη δόξα πολλούς γιους, να παραστήσει τέλειο τον αρχηγό της σωτηρίας τους διαμέσου των παθημάτων».  Εβραίους 2:10

Από τότε που ο αρχηγός της ζωής, ο Ιησούς ίδρυσε το σώμα Του, την εκκλησία Του, οι μαθητές Του, με υπακοή στις εντολές Του, γυρίζουν από γειτονιά σε γειτονιά, από χωριό σε χωριό, από πόλη σε πόλη και αναγγέλλουν το πρόγραμμα για την νέα γη που υπόσχεται ο Ιησούς ότι θα κάνει όταν αυτός εκλεγεί αρχηγός της καρδιάς τους. Αναγγέλλουν το νέο συμβόλαιο με τον λαό, αναγγέλλουν τα καλά νέα, αναγγέλλουν το ευαγγέλιο.

Σε κάθε μέρος που περνούν ανοίγουν και από ένα εκλογικό κέντρο που το ονομάζουν Εκκλησία μέσα στο οποίο ο κόσμος μπορεί να βρει σωστή ενημέρωση, αληθινές απαντήσεις και λύσεις.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ

Θέλετε να σας διαβάσω μερικές από τις υποσχέσεις του Ιησού –το συμβόλαιό Του με τον λαό- έτσι ώστε κι εσείς να μπορείτε να κάνετε την εκλογή σας;

Όλοι χωρίς καμία εξαίρεση έφταιξαν απέναντι στον Θεό. (Ρωμαίους 3:23) Κανείς δεν μπορεί με δικές του δυνάμεις και προσπάθειες να δικαιωθεί απέναντι στον Θεό. (Γαλάτες 2:16, 3:11) Επειδή, όμως, τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, έδωσε Εμένα τον γιο του τον μονογενή, για να μην χαθεί καθένας που πιστεύει σ΄ εμένα, αλλά να έχει αιώνια ζωή. (Ιωάννης 3:16)  Κανένας άλλος εκτός από εμένα δεν μπορεί να σε σώσει (Πράξεις 4:12). Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει τον Θεό παρά μόνο μέσα από εμένα (Ωσηέ 13:4) Όσοι με αγαπούν θα δώσω σε αυτούς αιώνια ζωή (Ιωάννης 10:27-29). Στο δικό μου σώμα, δεν υπάρχει αδικία και προσωποληψία, όλα τα μέλη έχουν την ίδια αξία, δεν υπάρχει Έλληνας και Γερμανός, Πλούσιος και Φτωχός, Όμορφος και Άσχημος, Άνδρας και Γυναίκα. Σε αυτό το σώμα δεν χωρούν τζάκια και σπουδαία ονόματα, αλλά χωρούν καρδιές που με αγαπούν (Εφεσίους 6:9, Ρωμαίους 12:4-5). Δεν θα είμαι μαζί σας μόνο όταν έχω ελεύθερο χρόνο, αλλά θα όλες τις ημέρες τις ζωής σας, κάθε στιγμή δίπλα σας. (Ιωάννης 14:16, Ιωάννης 16:7) Ήρθα για να καλύψω όλες τις ανάγκες σου. Μπορώ να καλύψω τις οικονομικές σου ανάγκες. Μπορώ να καλύψω τις εσωτερικές σου ανάγκες. Μπορώ να καλύψω το σώμα σου και τις αρρώστιες σου. Μπορώ να σε καλύψω ολοκληρωτικά. Μπορώ να καλύψω, αν μου το ζητήσεις τους γονείς σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, τους συγγενείς σου, τους γείτονες σου (Ησαΐας 53:4-5, Α΄ Ιωάννου 3:22). Θα σου δώσω μάλιστα περισσότερα από όσα μου ζητάς. (Εφεσίους 3:20, Α΄ Ιωάννου 5:15). Εδώ δίνω σπίτι και τροφή στα πουλιά και τα ζώα του δάσους δεν θα δώσω σε εσένα τις ανάγκες σου, που μου έδωσες την καρδιά σου; (Ματθαίος 6:26). Στο τέλος όποιος νικήσει θα τον βάλω να καθίσει στον θρόνο Μου, μαζί Μου (Αποκάλυψη 3:21)

v

Σε κάθε μέρος που πατούν το πόδι τους βάζουν κάλπες που είναι έτοιμες να δεχθούν την ψήφο του λαού. Σε κάθε μέρος που πατούν το πόδι τους φανερώνουν την αλήθεια και θέτουν τον λαό μπροστά στην ευθύνη, μπροστά στην απόφαση της εκλογής, μπροστά στο δίλημμα:

Αιώνια ζωή ή αιώνιος θάνατος;

& "Γι’ αυτό, αδελφοί, επιμεληθείτε περισσότερο να κάνετε βέβαιη την κλήση και την εκλογή σας, καθ’ όσον, κάνοντας αυτά, δεν θα φταίξετε ποτέ». (Β’ Πέτρου 1:10)

Για τον κάθε άνθρωπο στήνεται μια κάλπη μέσα στην οποία πρέπει να βάλει την εκλογή του. Η κάλπη αυτή ανοίγει με την γέννηση του καθενός μας και κλείνει με τον θάνατό μας. Άραγε ποιο ψηφοδέλτιο θα διαλέξεις; Ποια θα είναι η εκλογή σου;

· Μπορείς να διαλέξεις το ψηφοδέλτιο που επάνω του έχει τυπωμένο έναν σταυρό, και με κόκκινα γράμματα ένα όνομα: ΙΗΣΟΥΣ.

· Μπορείς να διαλέξεις το ψηφοδέλτιο που επάνω του έχει τυπωμένο τον δικό σου σταυρό, το δικό σου όνομα, τις καλές σου πράξεις.

· Μπορείς να διαλέξεις το ψηφοδέλτιο που επάνω του έχει τυπωμένο κάποια άλλα σύμβολα, κάποια άλλα ονόματα.

· Μπορείς αν θέλεις να διαλέξεις και το ψηφοδέλτιο που είναι λευκό.

Ό,τι και να κάνεις πρέπει να διαλέξεις ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να ρίξεις ένα ψηφοδέλτιο μέσα στην κάλπη. Πρέπει να ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά γιατί στην περίπτωσή μας, ψηφοδέλτιο δεν είναι ένα απλό τυπωμένο χαρτί αλλά η ίδια μας η ζωή. Ό,τι και να κάνεις πρέπει να ζήσεις ένα είδος ζωής.

Άραγε θα διαλέξεις το σωστό ψηφοδέλτιο; Άραγε θα διαλέξεις το σωστό είδος ζωής;

Χρόνια ολόκληρα μπορεί να υποστήριζες με την ζωή σου κάποιο ιδέα, κάποια πολιτική, κάποια θρησκεία ποτέ δεν είναι αργά όμως να κάνεις την σωστή επιλογή.

Μπορεί να πιστεύεις το ψέμα που σε έβαλαν να πιστεύεις ότι για να κερδίσεις μια θέση πρέπει να προσφέρεις πολλά για το κόμμα σου, πρέπει να εργαστείς για το κόμμα σου, πρέπει να θυσιαστείς για το κόμμα σου. Αυτό το ψέμα όμως θα σου δώσει μια θέση στην κόλαση.

Βλέπεις στο σώμα του Ιησού δεν μετράει ο χρόνος που υποστήριζες με την ζωή σου τον Ιησού, δεν μετράει ο χρόνος που δούλεψες για τον Ιησού, δεν μετράνε οι θυσίες που έκανες για τον Ιησού γιατί ο Ιησούς δούλεψε για σένα, γιατί ο Ιησούς θυσιάστηκε για σένα. Αυτό που μετράει για να μπεις στο σώμα του Ιησού είναι μόνο να δεχθείς ότι ο Ιησούς πέθανε και για σένα στον σταυρό. Αυτό που μετράει για να μπεις στο σώμα του Ιησού είναι να αγαπήσεις τον Ιησού με όλη σου την καρδιά με όλη σου την ζωή με όλη σου την διάνοια έστω και το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής σου.

Θα κάνεις την σωστή εκλογή; Εσύ έχεις το ψηφοδέλτιο στα χέρια σου. Η κάλπη σου είναι ακόμη ανοιχτή.

Αφήστε ένα σχόλιοΕπισκευτείτε μας!

Αισθανθείτε άνετα να το κάνετε. Θα είναι μεγάλη μας χαρά.

Ηλιουπόλεως 12-14
Νέα Ιωνία, 142 31

πως θα έρθετε

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη