-

Η ΑΛΗΘΕΙΑ : ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

&          1ΑΣ μη ταράζεται η καρδιά σας· πιστεύετε στον Θεό, και σε μένα πιστεύετε. 2Στο σπίτι τού Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα· ειδάλλως, θα σας έλεγα· πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο. 3Και αφού πάω και σας ετοιμάσω τόπο, έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ. 4Και όπου εγώ πηγαίνω ξέρετε, και τον δρόμο ξέρετε. 5Ο Θωμάς λέει σ' αυτόν: Κύριε, δεν ξέρουμε πού πηγαίνεις· και πώς μπορούμε να ξέρουμε τον δρόμο; 6Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού· (Κατά Ιωάννη 14:1-6)

Τέρμα τα ψέματα, σήμερα θα πούμε την αλήθεια.

Ποια είναι η γνώμη των ανθρώπων όσον αφορά στην Αλήθεια;

Η αλήθεια είναι σχετική. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δει τα πράγματα και να τα ερμηνεύσει διαφορετικά από τους άλλους.

Ποια είναι η γνώμη του Ιησού όσον αφορά στην Αλήθεια;

Ο Ιησούς ήταν απόλυτος. Δεν υπάρχουν δύο, τρεις ή περισσότερες αλήθειες. Υπάρχει μόνο μία και αυτή είναι ο Ιησούς.

Άραγε τι εννοούσε ο Ιησούς όταν έλεγε ότι Αυτός είναι η αλήθεια; Δεν νομίζω ότι τα λόγια του Ιησού ήταν τυχαία. Δεν νομίζω ότι ο Ιησούς μιλούσε έτσι για να εντυπωσιάζει τους μαθητές του, όπως εμείς κάνουμε μερικές φορές. Πίσω από αυτά τα λόγια κρύβει μια μεγάλη αλήθεια.

Αλήθεια και Ψέμα.

Το αντίθετο της αλήθειας είναι το ψέμα. Ότι δεν είναι αλήθεια είναι ψέμα και ότι δεν είναι ψέμα είναι αλήθεια.

ΜΑΤΡΙΞ

Πριν καιρό στις αίθουσες των κινηματογράφων παιζόταν το τρίτο μέρος ενός έργου. Το Μάτριξ. Ο πρωταγωνιστής του έργου ήταν κάποιος με το όνομα Νέο. Η ιστορία του έργου: Ο Κόσμος ζει μέσα στο ψέμα. Μέσα σε ένα ψεύτικο περιβάλλoν το «Μάτριξ». Τα πάντα είναι ένα ψέμα. Το φαγητό που τρως, το αυτοκίνητο που οδηγείς, η δουλειά που κάνεις, τα πάντα είναι ένα ψέμα. Νομίζεις ότι ζεις, αλλά στην πραγματικότητα κοιμάσαι, ζεις στο ψέμα. Ο Νέο, ο εκλεκτός, μαθαίνει την αλήθεια και προσπαθεί να σώσει τους ανθρώπους που ζουν μέσα στο ψέμα, να τους φέρει στην αλήθεια, να τους φέρει πίσω στην ζωή.

Αυτό είναι το έργο. Πώς, όμως, είναι η πραγματικότητα;

Η πραγματικότητα είναι μια. Είναι παρόμοια με αυτή του έργου Μάτριξ. Ο κόσμος νομίζει ότι ζει, αλλά στην πραγματικότητα είναι νεκρός.

&          59Και σε έναν άλλον είπε: Ακολούθα με. Και εκείνος είπε: Κύριε, επίτρεψέ μου να πάω πρώτα να θάψω τον πατέρα μου. 60Και ο Ιησούς είπε σ' αυτόν: Άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους δικούς τους νεκρούς· εσύ, όμως, αφού αναχωρήσεις, κήρυττε τη βασιλεία τού Θεού. (Κατά Λουκά 9:59-60)

&          14Γι΄ αυτό, λέει: Σήκω εσύ που κοιμάσαι, και αναστήσου από τους νεκρούς, και θα σε φωτίσει ο Χριστός. (Εφεσίους 5:14)

Αυτά τα εδάφια δεν νομίζεται ότι ταιριάζουν πολύ καλά με το σενάριο της ταινίας Μάτριξ; Ο κόσμος νομίζει ότι ζει, αλλά στην πραγματικότητα είναι νεκρός. Ο Ιησούς, βλέπει την πραγματικότητα. Όλοι είναι νεκροί, όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, που δεν ακολουθούν τον Ιησού και δεν πράττουν στην ζωή τους τα λόγια Του, είναι νεκροί. Nομίζουν ότι ζουν, αλλά στην πραγματικότητα είναι νεκροί.

Ό,τι δεν έχει να κάνει με τον Ιησού, ό,τι είναι αντίθετο με τον Ιησού είναι ένα ψέμα. Όταν η ζωή μου δεν έχει να κάνει με τον Ιησού, τότε ζω μέσα στο ψέμα, είμαι ένα ψέμα. Είμαι Μάτριξ.

Ο κόσμος όταν του κάνεις ερωτήσεις όσον αφορά στην αλήθεια, στην δικαιοσύνη, στα πράγματα του Θεού, όχι, όλοι, αλλά οι περισσότεροι, αμέσως απαντούν με ένα ψέμα :

«Εγώ δεν έχω πειράξει κανέναν, ούτε τον Θεό. Ήμουν ένα ήσυχο κορίτσι, ένα ήσυχο αγόρι. Απέναντι στον Θεό είμαι ΟΚ».

Μπορεί να τα λέει κάποιος αυτά τα λόγια, να τα εννοεί και να τα πιστεύει. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική.

&          8Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας. (Α΄ Ιωάννου 1:8)

&          4Εκείνος που λέει ότι: Τον γνώρισα, και δεν τηρεί τις εντολές του, είναι ψεύτης, και μέσα σ' αυτόν η αλήθεια δεν υπάρχει· (Α΄ Ιωάννου 2:4)

Ο Λόγος του Θεού είναι ξεκάθαρος. Αυτός που νομίζει ότι ζει, ότι είναι και ο πρώτος, ο καλύτερος, αλλά, δεν γνωρίζει τον Ιησού, δεν εκτελεί το θέλημα του Θεού στην ζωή του, είναι ένας Μάτριξ.

Τι είναι στ’ αλήθεια η Αλήθεια;

&          37Και ο Πιλάτος τού είπε: Λοιπόν, βασιλιάς είσαι εσύ; Ο Ιησούς αποκρίθηκε: Εσύ λες, ότι εγώ είμαι βασιλιάς. Εγώ γι' αυτό γεννήθηκα, και γι' αυτό ήρθα στον κόσμο, προκειμένου να δώσω μαρτυρία για την αλήθεια. Καθένας που είναι από την αλήθεια, ακούει τη φωνή μου 38Ο Πιλάτος λέει σ' αυτόν: Τι είναι αλήθεια; Και μόλις το είπε αυτό, βγήκε πάλι έξω προς τους Ιουδαίους, και τους λέει: Εγώ δεν βρίσκω σ' αυτόν κανένα έγκλημα· (κατά Ιωάννη 18:37-38)

Τι είναι αλήθεια; Για να μάθεις τι είναι αλήθεια θα πρέπει να παραμείνεις δίπλα στον Ιησού. Δεν αρκεί να κάνεις μόνο την ερώτηση και στην συνέχεια να γυρίσεις την πλάτη στον Ιησού και να φύγεις, όπως έκανε και ο Πιλάτος. Ο κόσμος έχει γεμίσει «Πιλάτους» που τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά ζουν στο ψέμα. Πρέπει να μείνεις κοντά Του, να περπατήσεις κοντά Του, να βλέπεις τι κάνει ο Ιησούς και να το κάνεις κι εσύ.

&          6Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού· (Κατά Ιωάννη 14:6)

Κανείς δεν μπορεί να σου εξηγήσει τόσο καλά τι είναι αλήθεια εκτός από τον Ιησού. Μην περιμένεις από ανθρώπους, μπορεί και αυτοί να είναι «Μάτριξ». Στρέψε το βλέμμα σου στον Ιησού.

ΠΕΙΝΑΣ; Αν τρως μόνο φαΐ, αν τρως μόνο δουλειά, αν τρως μόνο μουσική, αν τρως μόνο τηλεόραση, αν τρως μόνο τον εαυτό σου τότε είσαι «Μάτριξ» γιατί τρως ψεύτικη τροφή. Όλα αυτά είναι ψεύτικη τροφή. Μάθε ότι υπάρχει αληθινή, πνευματική τροφή που δίνει ζωή. Που σε βγάζει από το «Μάτριξ» της ζωής σου και σε οδηγεί στην αιώνια ζωή.

&          32Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε προς αυτούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα: Δεν σας έδωσε τον άρτο από τον ουρανό ο Μωυσής· αλλά, ο Πατέρας μου σας δίνει τον άρτο τον αληθινό από τον ουρανό. 33Επειδή, ο άρτος τού Θεού είναι αυτός που κατεβαίνει από τον ουρανό, και δίνει ζωή στον κόσμο. 34Του είπαν, λοιπόν: Κύριε, δώσε μας πάντοτε τούτον τον άρτο. 35Και ο Ιησούς είπε σ' αυτούς: Εγώ είμαι ο άρτος τής ζωής· όποιος έρχεται σε μένα, δεν θα πεινάσει· και όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα διψάσει ποτέ. (Κατά Ιωάννη 6:32-35)

ΔΙΨΑΣ; Αν πίνεις μόνο νερό, μπύρα ή κρασί, αν πίνεις μόνο έρωτα, αν πίνεις μόνο αναγνώριση, αν πίνεις μόνο τον εαυτό σου, τότε είσαι «Μάτριξ» γιατί πίνεις ψεύτικα ποτά. Όλα αυτά είναι ψεύτικα ποτά. Μάθε ότι υπάρχει και αληθινό πνευματικό ποτό που δίνει ζωή. Που σε βγάζει από το «Μάτριξ» της ζωής σου και σε οδηγεί στην αιώνια ζωή.

&          17Και το Πνεύμα και η νύφη λένε: Έλα, και όποιος ακούει, ας πει: Έλα· και όποιος διψάει, ας έρθει· και όποιος θέλει, ας παίρνει δωρεάν το νερό τής ζωής. (Αποκάλυψις 22:17)

&          10Ο Ιησούς αποκρίθηκε και της είπε: Αν ήξερες τη δωρεά τού Θεού, και ποιος είναι αυτός που σου λέει: Δος μου να πιω, εσύ θα ζητούσες απ' αυτόν, και θα σου έδινε το ζωντανό νερό. (Κατά Ιωάννη 4:10)

&          1Εγώ είμαι η άμπελος η αληθινή, και ο Πατέρας μου είναι ο γεωργός. (Κατά Ιωάννη 15:1)

ΒΛΕΠΕΙΣ; Μπορεί να φοράς γυαλιά που σου τονίζουν τα χαρακτηριστικά σου και σου δίνουν κύρος, μπορεί να φοράς χρωματιστούς φακούς επαφής που σε κάνουν να αισθάνεσαι sexy, μπορεί να βλέπεις τον κόσμο μέσα από το τελευταίο μοντέλο της μερσεντές που έχεις ή θέλεις να αγοράσεις, μπορεί να βλέπεις τον κόσμο μέσα από την θρησκεία σου, μπορεί να βλέπεις τον κόσμο μέσα από την ανωτερότητα σου. Αν βλέπεις μέσα από όλα αυτά, τότε είσαι Μάτριξ, γιατί βλέπεις με λάθος μάτια. Όλα αυτά είναι ψεύτικα μάτια, ψεύτικοι τρόποι. Μάθε ότι υπάρχει ένας αληθινός πνευματικός τρόπος να δεις, που δίνει φως, αιώνιο φως. Που σε βγάζει από το Μάτριξ της ζωής σου και σε οδηγεί στην αιώνια ζωή.

&          9Ήταν το φως το αληθινό, το οποίο φωτίζει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο. (Κατά Ιωάννη 1:9)

ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑ;

Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Τι νομίζεις; Ζεις ή είσαι νεκρός; Αναγνωρίζεις την αλήθεια και το ψέμα;

Η αλήθεια είναι μπροστά σου. Μπορείς αν θέλεις να απλώσεις το χέρι σου να την πιάσεις, να την γευθείς, να την πιεις, να την δεις, να την ζήσεις. Εσύ έχεις τον λόγο. Τι προτιμάς; Μάτριξ ή ζωή;

Αν θέλεις την ζωή, τότε πάρε την αλήθεια. Πάρε τον Λόγο του Θεού στα χέρια σου και στην καρδιά σου. Πες κι εσύ όπως ο ψαλμωδός :

&          5Οδήγησέ με στην αλήθεια σου, και δίδαξέ με. Επειδή, εσύ είσαι ο Θεός τής σωτηρίας μου· σε προσμένω ολόκληρη την ημέρα. (Ψαλμός 25:5)

Άσε τα ψέματα και πιάσε την αλήθεια. Άσε τους ψεύτικους Θεούς που λατρεύει ο κόσμος μέσα στην Μάτριξ-Αίγυπτο και λάτρευσε τον αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό.

&          14Τώρα, λοιπόν, φοβηθείτε τον Κύριο, και λατρεύστε τον με ακεραιότητα και αλήθεια· και αποβάλετε τους θεούς, που λάτρευσαν οι πατέρες σας, πέρα από τον ποταμό, και μέσα στην Αίγυπτο, και λατρεύστε τον Κύριο. (Ιησούς του Ναυή 24:14)

&          3Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό. (Κατά Ιωάννη 17:3)

&          20Ξέρουμε, όμως, ότι ο Υιός τού Θεού ήρθε, και μας έδωσε νόηση για να γνωρίζουμε τον αληθινό· και είμαστε σε ενότητα με τον αληθινό, με τον Υιό του, τον Ιησού Χριστό· αυτός είναι ο αληθινός Θεός, και η αιώνια ζωή. (Α΄ Ιωάννου 5:20)

Ντύσου την αλήθεια Του και αυτή θα είναι η προστασία σου.

&          4Με τα φτερά του θα σε σκεπάζει, και κάτω από τις φτερούγες του θα είσαι ασφαλής· η αλήθεια του είναι πανοπλία και ασπίδα. (Ψαλμός 91:4)

Σχολίασαν

έγραψε ο/η alexandros στις 29/3/2015

Πολυ αφυπνιστικα βιντεο τα ειδα και λεω τι δουλεια εχουμε στη γη ειμδστε πνευματικα οντα που ζητανε ανθρωπινεσ εμπειριεσ εχουμε ενα πνευματικο δενδρο και προσπαθουμε να γινουμε πνευματικα πουλια για να μπορεσουμε να φταςουμε τους υψηλουσ καρπουσ.πολυ θα ηθελα να μου ςτελνετε αυτα τα πανεμορφα ανελεκτα

Αφήστε ένα σχόλιοΕπισκευτείτε μας!

Αισθανθείτε άνετα να το κάνετε. Θα είναι μεγάλη μας χαρά.

Ηλιουπόλεως 12-14
Νέα Ιωνία, 142 31

πως θα έρθετε

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη