-

ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ;

Ο Θάνατος είναι ένα γεγονός της ζωής. Είναι μια εμπειρία, που καθένας μας θα έχει. Γεννηθήκαμε, Αναπνέουμε, Τρώμε, Κοιμόμαστε, και στο τέλος πεθαίνουμε.

Αλλά, είναι αυτό το τέλος; Να το ερώτημα. Η στάση των πρώτων χριστιανών στις κηδείες ήταν σκάνδαλο. Από το ένα μέρος, επειδή φορούσαν άσπρα. Από το άλλο, επειδή τα δάκρυα της λύπης συνοδεύονταν από καταφανή νότα χαράς!

Ήταν απόλυτα σίγουροι ότι ο θάνατος δεν ήταν το τέλος. Ο Θεός δεν μας έφτιαξε για να μας πετάξει, όπως ένα χάρτινο ποτήρι μιας χρήσης. Θέλει να τον γνωρίσουμε και να τον χαιρόμαστε παντοτινά.

Η ζωή αυτή δεν φτιάχτηκε για μόνιμα. Τα σώματά μας γερνούν και πεθαίνουν. Ένα δυστύχημα ή μια αρρώστια μπορούν να διακόψουν ξαφνικά τη ζωή μας, «ανά πάσαν» στιγμή και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Οι χριστιανοί πιστεύουν ότι ο θάνατος είναι η πόρτα για να περάσουν στην παρουσία του Θεού και να ζήσουν αιώνια μαζί Του.

Αυτή η επαναστατική ιδέα πηγάζει από το θάνατο και την ανάσταση του Χριστού. Όταν ο Θεός ανάστησε τον Γιο Του από τον τάφο, η δύναμη και η εξουσία του θανάτου συντρίφτηκαν. Αλλά δεν είναι ότι μόνο ο Ιησούς θα φανεί ένδοξος στη νέα ζωή, από την άλλη μεριά του τάφου. Τη νίκη Του θα την μοιραστεί μαζί με τους δικούς Του.

Οι πρώτοι χριστιανοί απολάμβαναν ήδη την αιώνια ζωή. Ο Παύλος μιλούσε για Χριστιανούς που ήταν «εν Χριστώ».

Ο θάνατος παίρνει τους φίλους μας από κοντά μας, αλλά φέρνει τους φίλους του Χριστού προς Αυτόν.

Οι απόστολοι είχαν ήδη δει την αναστημένη ζωή. Είχαν συναντήσει τον Ιησού, με το αναστημένο σώμα Του. Ένα σώμα που αναγνωριζόταν εύκολα ότι ήταν δικό Του, όμως δεν ήταν πλέον δεμένο με τους νόμους της φύσης. Κι είχαν λάβει τις διαβεβαιώσεις του ότι η αιώνια ζωή ήταν εξίσου και δική τους. «Επειδή εγώ ζω, θα ζείτε και σεις», τους είπε.

Ο Ιησούς είπε:

«Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή. Όποιος πιστεύει σε μένα, θα ζήσει, έστω κι αν πεθάνει. Κι όποιος ζει και πιστεύει σε μένα, δεν θα πεθάνει ποτέ.»

Αφήστε ένα σχόλιοΕπισκευτείτε μας!

Αισθανθείτε άνετα να το κάνετε. Θα είναι μεγάλη μας χαρά.

Ηλιουπόλεως 12-14
Νέα Ιωνία, 142 31

πως θα έρθετε

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη