-

ΠΥΡΙΝΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Οι πρόσφατες τρομερές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας ούτε να προβλεφτούν ήταν δυνατόν, ούτε και να κατασβεστούν έτσι που οι καταστροφές τους να περιορίζονταν σε συνηθισμένα όρια.

Μπορεί να λέγονται πολλά για τις αιτίες που τις προκάλεσαν, την έλλειψη ετοιμότητας για την αντιμετώπισή τους εκ μέρους των αρχών, την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων πυροσβεστικών, και όχι μόνο, υπηρεσιών, αλλά η λαίλαπα αυτή, χωρίς προηγούμενο, μόνο με το τσουνάμι της νοτιοανατολικής Ασίας θα μπορούσε να συγκριθεί.

Γι΄ άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος όταν τα στοιχεία της φύσης στραφούν σαφώς εναντίον του.

Όλοι θρηνούμε τα θύματα και προσευχόμαστε για την εξ’ ύψους παρηγοριά των οικείων τους, αλλά αρμόδιοι και μη θα πρέπει σοβαρά να προβληματιστούμε.

Πρέπει να επιστρέψουμε στον Κύριο του ουρανού και της γης.

Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για να στραφούμε στον μόνο σωτήρα του κόσμου τον Ιησού χριστό. Αύριο μπορεί να είναι αργά.

Η ώρα της οργής Του ακόμα δεν έφτασε. Όλα αυτά δεν είναι παρά σκιές και προειδοποιήσεις.

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε: «15. και οι βασιλιάδες τής γης, και οι μεγιστάνες, και οι πλούσιοι, και οι χιλίαρχοι, και οι δυνατοί, και κάθε δούλος, και κάθε ελεύθερος, έκρυψαν τον εαυτό τους στα σπήλαια και στις πέτρες των βουνών,  16. και λένε προς τα βουνά και προς τις πέτρες: Πέστε επάνω μας, και κρύψτε μας από το πρόσωπο εκείνου που κάθεται επάνω στον θρόνο, και από την οργή τού Αρνίου· 17. επειδή, ήρθε η μεγάλη ημέρα τής οργής του· και ποιος μπορεί να σταθεί;» Αποκάλυψη 6:15-17.

Αντί, λοιπόν, εξ’ αιτίας της αδιαφορίας μας και της αμέλειας μας να φωνάξουμε κάποια στιγμή «προς τα βουνά και προς τις πέτρες: Πέστε επάνω μας, και κρύψτε μας από το πρόσωπο εκείνου που κάθεται επάνω στον θρόνο...», σήμερα ας μετανοήσουμε και ας φωνάξουμε στον Θεό να στείλει το Πνεύμα Του να πέσει πάνω μας, να μας γεμίσει και να μας αλλάξει.

Τότε θα έρθει μια αληθινή πνευματική αναζωπύρωση στην εκκλησία Του που κανείς δεν θα μπορεί να σβήσει.

Αφήστε ένα σχόλιοΕπισκευτείτε μας!

Αισθανθείτε άνετα να το κάνετε. Θα είναι μεγάλη μας χαρά.

Ηλιουπόλεως 12-14
Νέα Ιωνία, 142 31

πως θα έρθετε

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη